top of page

ESCOLA CNC

El Club Natació Cornellà porta més de 30 anys dedicant-se  a la formació de nedadors, sent referencia en tot el territori. Una entitat consolidada que porta per bandera el companyerisme, el bon ambient i el gaudir de l´esport.

L´Escola del Club Natació Cornellà es fonamenta en tres pilars fonamentals:

-Transmetre el valors essencials que representen el nostre esport i entitat .

-Dotar als esportistes dels conceptes bàsics de la natació per poder afrontrar amb seguretati garantía d´èxit els reptes esportius que depari  el futur.

-Els nens han de gaudir aprenent. Realitzem sessions dinamiques i divertides sense deixar de ser molt didàctiques.

 

En conclusió, volem ajudar als petits a realizar-se com a persones mitjançant la felicitat de l´esport com fil conductor.

 

Seguint les pautes de la FCN (Tecnonat) diferenciarem 4 etapes dintre de l´ aprenentatge. Aquestes etapes  d´ensenyament-aprenentatge s´anomenen: Iniciació Aquàtica, Aprenentatges dels Fonaments  , Model Tècnic d´aprenentatge i Exigencia Tècnica.

Nosaltres ,a l´Escola CNC, ens centrarem i treballarem dintre del marc de la primera etapa . És a dir , la Iniciació Aquàtica.

OBJECTIUS PER GRUPS:

TORTUGUES

Grup creat per la familiarització i iniciació al medi aquàtic.

L´objectiu és que els nens i nenes es trobin còmodes a l´aigua i així continuar amb la seva progressió tècnica al llarg dels altres grups.

Es preparen als nens perquè s´adaptin com més aviat millor a la integració i al nou medi.

Es treballen aspectes principals com la respiració, dintre i fora de l´aigua, agafant aire amb la boca i expulsar-lo coordinant la respiració amb desplaçaments ventrals i dorsals amb ajuda dels monitors i material auxiliar.

Fer propulsions de peus i iniciar la coordinació amb moviments de braços amb ajuda del monitor.

Faran girs dins i fóra l´aigua, flotacions de forma estirada amb l´ajuda del monitor i salts des de diferents posicions.

 

GRANOTES

Grup d´iniciació però amb molta autonomia.

L´objectiu d´aquest grup és que arribin a fer petits desplaçaments sense l´ajuda del monitor amb rotació de braços tan ventral ( amb el cap dintre de l´aigua) i dorsal “ iniciació al crol i esquena”

La posició del cos comença a ser més hidrodinàmica.

Grup capaç de recollir material al fons de la piscina, poc profunda, amb l´immersió de tot el cos sense ajuda del monitor.

Respiracions controlades dintre i fora de l´aigua.

Domini dels salts i iniciació al salt de cap.

Propulsió de peus de crol i esquena amb material auxiliar sense ajuda del monitor.

Treballar la coordinació fora de l´aigua.

PINGÜINS

Grup en el qual els nens i nenes ja estan pràcticament integrats al medi aquàtic, és a dir, realitzen els exercicis bàsics amb bastant facilitat.

L´objectiu d´aquest grup és que els nens i nenes adquireixen, progressivament, un estil autònom i amb una tècnica visiblement millorada.

Els continguts d´aquest nivell són més nombrosos.

Es treballa amb molta intensitat la respiració, combinant les vies de nas i boca i petites apnees.

Els desplaçaments comencen a ser sense ajuda de forma ventral i dorsal, la propulsió és de peus de crol i esquena amb l´ajuda de material auxiliar i també amb posició hidrodinàmica.

Comencen a dominar el moviment de peus coordinant amb la iniciació de la respiració lateral.

Tombarelles i caigudes a l´aigua amb ajuda i sense ajuda dels monitors i també les flotacions de forma dorsal i ventral, tant agrupades com estirades.

 

DOFINS

Grup en el qual els nedadors/ras ja tenen un estil autònom molt acceptable, és a dir, que realitzen la majoria dels exercicis per si sols.

En aquest grup comporta, com és normal, una major complexitat en els exercicis i per lo tant, aquests s´hi han de realitzar amb una major precisió, dominen la respiració lateral amb uns exercicis combinant vies (nas i boca) amb les fases d`inspiració/expiració,

Bona coordinació amb peus i braços de crol i esquena.

Girs amb l´ajuda de material auxiliar.

Propulsió ja dominant la batuda de crol i esquena,

Comencen a treballar els braços i peus de braça i l´ondulació preparant la papallona.

Salts amb la progressió del salt de cap, ja des del trampolí o saltant un obstacle.

Comencen a desenvolupar una tècnica molt important com els lliscaments amb impuls i gir des de la paret.

 

ORQUES

Grup format per nedadors/ras que en un balanç molt curt de temps passaran a formar part del grup de natació Pre-Benjamí, nivell inicial de competició.

Es preparen als nedadors/ras a realitzar correctament gairebé  tots els estils i a millorar la tècnica de respiració (apnees inspiratòries).

Desplaçaments: Crol, esquerra i dreta (bilateral) braça, esquena.

Propulsió: Batuda de crol i esquena a posició hidrodinàmica, moviment de peus de braça i iniciació a peus de papallona.

Coordinació: Consolidar els estils de crol, esquena i braça amb respiració.

Girs: Tombarelles dins l´aigua i nedar fent tombarelles cada X temps.

Salts: sobretot de cap, FLETXA ben estilitzat. També treballar diferents formes d´entrades a l´aigua.

 

TAURONS

Grup format per nedadors/ras que formen part del grup de natació Pre-Benjamí, nivell inicial de competició on els nedadors/ras ja comencen a conèixer que és competir amb la resta de companys.

Es preparen als nedadors/ras a realitzar correctament casi tots els estils i a millorar la tècnica de respiració (apnees inspiratòries).

Consolidar: La coordinación dels peus amb braços de papallona.

Els nedadors/ras comencen a adquirir tots aquells coneixements que aniran dirigits a la competició: tècniques d´estils, viratges, sortides, relleus, etc….

En aquest grup adquireix molta importància la tècnica, ja que s´ha estat treballant al llarg de tot el procés a l´escola.

Com a conclusió és la culminació del nedador pel pas de l´escola, és el últim esglaó de cara als grups de competició.

infoclub@cncornella

e3.jpg
e4.jpg
e5.jpg
e1.jpg
bottom of page